През последните 24 часа дежурните екипи са получили шест сигнала за произшествия, съобщиха от ОДМВР - Шумен. Оказали са съдействие в четири случая за пренасяне на болни хора от домовете им до екипи на спешна помощ.

В 15:44 часа на 6 февруари е получен сигнал за пожар в бали слама в двор на къща в село Миланово. Към адреса е пратен екип на РСПБЗН- Велики Преслав. На място огнеборците заварили да гори сеновал.

По данни на собственика пожарът е причинен от паднали искри от стълб за високо напрежение, който се намирал точно над балите. Помощ в гасенето е оказал и екип на РСПБЗН- Шумен. Унищожени са 70 бали фураж. Спасени са други 70 бали. Пламъците са ликвидирани с помощта на 37 тона вода.



В събота срещу неделя дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Погасен е пожар в сухи треви близо до жп линията край парк "Студентски“ в Шумен. Погасен е пожар в контейнер за смет на ул.“ Васил Левски“ в града и пожар в комин на жилищен блок на ул.“ Северна“. Пожарите са без материални загуби. Оказано е съдействие за обезопасяване на катастрофирал в кв. Дивдядово лек автомобил, за пренасяне на болна жена от жилището й на ул.“Македония“ до екип на спешна помощ.



В петъчния ден екип от РСПБЗН- Нови пазар е погасил пожар в комин в жилищна сграда на ул.“ Македония“ в Нови пазар. Пожарът е без нанесени материални загуби.

Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болен мъж от жилището му в града до екип на спешна помощ.