Oчакваме сезон ‘2022 да бъде в пъти по-успешен от изминалите два, както и да се възстанови нормалността на ситуацията и пътуването в цял свят. За съжаление към момента ситуацията с отменените туристически борси, указва негативно влияние на туризма, защото е лош сигнал. Това коментира Велина Гюмова-Георгиева – Старши мениджър "Продажби“ в "Албена“ АД. Тя посочи, че въпреки това министърът на туризма в Германия на 31.12.2021 г. е направил много оптимистично обръщение по повод посрещането на Новата 2022 година с думите, че този вирус ще става все по-лек като симптоматика и нормалността към живота ще се възстанови.



"Това за нас е добър знак за сезона. За тази година сме заложили възстановяване на бюджети за реклама, както и партньорствата ни в тази сфера. Вече участвахме в борсата в Лайциг, планирали сме да участваме и в събитието Ideen Markt, организирано от нашите колеги от Маритим през март, както и в туристическото изложение в Турция. Дори в момента наши представители има и в Дубай за Експо 2020, където презентират възможностите за почивка и събития в курорта, както и зелената политика на компанията.

Планирали сме представяне на Албена в Германия и Австрия, както и самостоятелно роуд шоу в Румъния. Ще участваме и на изложението в София с всички оферти за Сезон ‘2022 - Великден, СПА, Уелнес и Балнео програми, спортни лагери и активности и стандартни летни оферти.

Работим усилено с колегите си туроператори за съвместни рекламни акции като специални Newsletter-и, банери по техните сайтове, презентации пред агенти, създаване на нови продукти, които се търсят и прочие.

Полагаме усилия в осъвременяването на визията на Албена, както на място, така и в социалните мрежи, в нашия собствен уебсайт и се стремим да поддържаме една постоянна реклама на всички новости и оферти, както и информативни имейли за всички регистрирали се за нашия News letter“, коментира още Велина Гюмова-Георгиева.