Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството, колегите и близките на маестро Борислав Иванов по повод кончината на доайена на българските диригенти, с когото семейството и близките му се прощават днес.Това съобщиха от пресцентъра на президентството.



В писмото си държавният глава отбелязва, че блестящата кариера на маестро Иванов разкрива изключителен талант и професионална класа, високо оценявани от емблематични имена в света на класическата музика. "Неговото диригентско майсторство, прецизната му техника и индивидуален почерк спечелиха възхищението на многобройна аудитория и допринесоха за авторитета на българското музикално изкуство“, подчертава Румен Радев.

Президентът изтъква, че обществото ни дължи признание и благодарност на маестро Борислав Иванов за усилията и приноса му за популяризирането на българската култура и българските оперни гласове по света. Държавният глава подчертава и че той ще продължи да бъде вдъхновяващ пример за духовно лидерство и творческа посветеност.