Президентът на Хърватия Зоран Миланович коментира измененията на изборните закони в Босна и Херцеговина, пише сараевският ежедневник Dnevni Avaz.

"Няма да има промени. Същото е като с Бакир Изетбегович, няма да има нищо. Те не могат да живеят нито минута, знаейки, че са дали отстъпка на хърватите, която се свежда до достойни отношения и права. Нека някой каже, че Додик разрушава БиХ... Не! Бакир Изетбегович я разрушава“, заяви Зоран Миланович.

Припомняме, вчера Миланович обвини "Сараевска чаршия“ във възпрепятстване на преговорите за промени в Изборния закон в Неум. Става въпрос за цялостно отделяне на хърватите от мюсюлманите в рамките на енитета Федерация Босна и Херцеговина. Исканията на Загреб и хърватските лидери в БиХ са свързани с това, че досега мюсюлманите могат да се намесват в изборите на хърватски представители в институциите на страната. Такъв е примерът с настоящият представител на хърватите в Президиума на БиХ Желко Комшич, който бе избран с гласовете на мюсюлманите за сметка на Анте Чович - лидера на Хърватския демократичен съюз в БиХ.

Превод и редакция: Иван Христов