Чарлз Оливейра ще брани титлата си в лека категория срещу бившия временен шампион Джъстин Гейджи. Битката им ще бъде част от бойната карта на UFC 274, което ще се проведе на 7-ми май. Говори се, че събитието ще бъде в Бразилия, но това не е потвърдено. Гейджи се притесняваше, че Конър Макгрегър ще го изпревари за бой с Оливейра, но това явно няма да се случи.

Оливейра е с рекорд 32-8-1 в ММА и е в серия от 10 поредни победи. Той идва след защита на титлата над Дъстин Порие. Чарлз приключва 29 от срещите си и 7 пъти пада с приключване. Той е рекордьор по победи със събмишън и приключване в UFC. Оливейра е рекордьор и по получени бонуси и има 18 такива. В последните си 10 победи Оливейра грабна 8 бонуса.

Гейджи от своя страна е с рекорд 23-3 в ММА и идва след успех над Майкъл Чандлър. Джъстин приключва 20 от срещите си, като 19 с след нокаут. Той пада 3 пъти с приключване и е бивш временен шампион. Гейджи има 6 победи и 3 загуби в UFC. Той е сред най-атрактивните в лека категория и печели 9 бонуса в 9-те си битки в UFC.