Срещи, в подкрепа на местния бизнес се проведоха днес в Община Благоевград. Дискусиите бяха водени от Цанко Цанков – директор на Deinternational към Германо-Българска индустриално-търговска камара, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Благоевград. Целта на срещите е да бъде подпомогнат местния бизнес, да се разшири и да стъпи и на немския пазар.

Директорът на ГБИТК даде конкретни съвети и препоръки, спрямо спецификата на всяка фирма. Възможностите за бизнеса да излезе на немския пазар бяха обсъдени в детайли. Той посочи и в кои райони на Германия ще бъде най-подходящо и благоприятно за надграждане на съответния бизнес.

Преди началото на срещите кметът Илко Стоянов, директорът на Дирекция "Икономическо развитие“, Гергана Муртова и директорът на Deinternational към ГБИТК, проведоха работна среща, по време на която Цанков изрази впечатленията си от Благоевград, като спомена, че за първи път идва в града.



Срещите са организирани от Германо-Българска индустриално-търговска камара, съвместно с дирекция "Икономическо развитие“ към Община Благоевград.