Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Иван Тръневски и потвърди взетата от Окръжен съд спрямо него мярка за неотклонение "задържане под стража“, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. Съдът отмени задържането под стража спрямо втория обвиняем по делото Злати Златев, който е работел като крупие в казиното, и му определи "парична гаранция“ от 10 000 лева.

Спрямо двамата е повдигнато обвинение за това, че на 05.12.2021г. са извършили грабеж, в съучастие, на сумата от 26 000 лева от игрална зала в ЖР "Тракия“, като обвиняемият Тръневски е извършил деянието при условията на опасен рецидив.

Съдът реши, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност към грабежа на обвиняемия Иван Тръневски, а относно Злати Златев от данните по делото може да се направи извода, че неговото роля е помагаческа.

Апелативните магистрати прецениха, че за Тръневски, при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има опасност да извърши престъпление, като тя произтича от многобройните му осъждания, 13 присъди до сега, като последното наказание лишаване от свобода е изтърпял през ноември 2020 г. Няма опасност от укриване.

Относно крупието Злати Златев, съдът прие, че няма опасност от извършване на престъпление или укриване при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража. Съдът му наложи забрана за напускане на страната.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като има разпитан свидетел, който разкрива интимни подробности от живота си с единия на обвиняемите, съобщи прокурорът по делото. Това автоматично предполага засекретяване на подробностите, които се изнасят в съдебната зала. Засега не става ясно кой от двамата обвинени е бил във връзка с въпросния свидетел.

Цветана ТОНЧЕВА