"Проверка на Общината разкри: Фирми и битови абонати крадат ток от уличното осветление на Горна Оряховица“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Стопански дворове, няколко кооперации, цех за вафли и доста битови абонати са засечени да крадат ток от уличното осветление на Горна Оряховица, потвърди за "Борба“ кметът инж. Добромир Добрев. След като бе въведен режим на тока в общината, градоначалникът разпореди и проверки за разминавания в показанията на електромерите за общинските обекти … Кой краде ток в железничарския град научете от вестника.



"Жълтите павета във Велико Търново са по-стари от софийските“ е друго заглавие от първа страница. Малцина са чували, че във Велико Търново има жълти павета. Става въпрос за част от пътното покритие на ул. "Св. св. Кирил и Методий" в квартал "Варуша". Отсечката се намира точно над ЧПГ "Американски колеж – Аркус". Те са със свободен достъп и са на повече от 120 години … Историята им можете да прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и за сръбски лекар, който остави родината си, за да лекува Covid болни във Велико Търново.



"Община Велико Търново продаде три пустеещи училища и една детска градина“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Три пустеещи училища и една детска градина е успяла да продаде Община В. Търново миналата година. Това показва отчетът за работата на Общинската агенция по приватизация за 2021 г. Най-високата цена от 404 800 лв. е за училището в село Присово. За него бяха проведени редица търгове, но едва миналата година се е намерил купувач. По информация на "Янтра ДНЕС“ новите собственици са от София … Какви са плановете им и кои са останалите бивши образователни институции, които местната администрация е продала, научете от ежедневника.



"Назначиха новите заместник областни управители“ пише още първа страница. Новите заместник областни управители на област Велико Търново встъпват в длъжност от днес. Това са Огнян Стоянов – икономист, общински съветник и председател на Общинския съвет на БСП в Горна Оряховица, и доц. д-р Соня Будева - преподавател в Стопанския факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, която е от квотата на "Продължаваме промяната“ … Повече за промените в Областна администрация ще откриете в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета ни представя интервю с учителя Тео, който заявява "Бъдещето е на хората, можещи да правят нещо, което го няма в интернет“.