Общинският съвет в Кюстендил ще проведе онлайн заседание. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. В предварителния дневен ред са включени 9 докладни записки.

Заседанието ще започне от 14.00 часа, неприсъствено, от разстояние. Съветниците трябва да гласуват актуализирана общинска програма за управление на отпадъците на територията наобщина Кюстендил за периода 2021 г. – 2028 година, както и доклад за дейността на комисията по организиране на дейността и разпределяне на средствата от общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни

В дневния ред е включена и докладна записка относно приемане на общински годишен план за младежта на община Кюстендил за 2022 година. Трябва да бъде гласувано и финансово подпомагане по остри здравословни и социални причини на жители от Община Кюстендил. Съветниците ще гласуват и поредица от промени в устройствените планове на територията на Общината.

Венцеслав ИЛЧЕВ