Да не спираме да задаваме въпроси, новина е дори когато не получаваме отговор, обърна се Илияна Йотова към журналистите



Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на годишните награди на Българското национално радио "Сирак Скитник“ и връчи отличието за радиожурналистика, съобщиха от пресцентъра на президентството. Негов носител е Лилия Големинова от Радио София.



"Да продължаваме да задаваме въпроси. Ние, новинарите, знаем, че дори когато не получаваме отговор, това също е новина“, обърна се Илияна Йотова към журналистите. Тя поздрави екипите на БНР, които винаги са първи на първа линия и с достойнство и чест изпълняват своите отговорности. "БНР е институцията – единица мярка за достоверност, която успява да противостои на морето от фалшиви новини и дезинформация, на опитите за злоупотреба с факти, особено в днешното тежко време на кризи“, изтъкна вицепрезидентът.



"Няма аспект от живота ни, който да не влиза в планетата на БНР. То има и привилегията да твори изкуство и култура. Старата къща, както наричаме радиото, за своите 87 години стои непоклатимо и създава живот поколение след поколение.“, посочи Йотова.