Две жени станаха жертви на измама в Павликени. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че на 21 януари, около 11:30 часа, 46-годишна жена получава покана на мобилния си телефон от Бюрото по труда в Павликени за интервю за работа.

На място се среща с мъж, представил се за работодател, търсещ персонал за откриващ се магазин за дрехи. Мнимият работодател убеждава потърпевшата да го изчака, докато проведе и интервютата с другите кандидати. При повторната им среща мъжът уверява, че тъжителката е една от избраните за работата и между другото й предлага да закупи 10 кг. свинско месо за сумата от 40 лева. След като получава парите, под пред текст, че отива да вземе месото, мъжът повече не се връща.

Идентичен е случаят с другата пострадала – жена на 46 години. По същата схема мнимият работодател й нанася имотна вреда в размер на 40 лева.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установена съпричастност на 57-годишен мъж от Левски, многократно осъждан за измами от съдилищата във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Левски, Севлиево, Плевен, Търговище, Кубрат, Хасково. Извършителят е обявен за издирване. За двата случая в Районно управление - Павликени са заведени преписки за престъпления по чл. 209, ал.1 НК.