32-годишен хасковлия се издирва за измама, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Хасково. Вчера в 17,30 часа на спешния телефон в хасковското управление е получен сигнал от служител в офис на система за извършване на парични преводи и плащания, намиращ се на улица "В.Друмев“ в областния град.

Служителката е заявила, че час по-рано офиса е посетен от мъж, на когото тя знае малкото име и е поискал да му "зареди“ сумата от 300 лева в неговия акаунт за онлайн залагания, където той е регистриран. Жената се предоверила и превела сумата без предварително да получи парите, когато мъжът излязъл от офиса под предлог, че ще посрещне негов приятел, който му носел парите, които не му достигали.

Тя го изчакала, но той повече не се появил. След извършена справка е установила, че въпросната сума е "изиграна“. В хода на издирвателните дейстия, полицаите са установили самоличността на мъжа, а именно – 32-годишен хасковлия, познат им с проявите си, който е в процес на издирване. Работата по образуваното по чл.209 досъдебно производство продължава.