Второ издание на кампанията "Реализирай мечта, остави следа“ организира екипът на Младежки център - Добрич. Това съобщи Албена Богданова, младежки работник в центъра, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Покана за участие е отправена към младите хора, които мечтаят да реализират своите идеи и да бъдат полезни за останалите. Всеки желаещ може да участва със

своя младежка инициатива в кампанията на Община град Добрич и Младежки център -Добрич. Кандидатстването се осъществява чрез попълване на формуляр и изпращането му на адрес: info@ycd.bg в срок до 15 март 2022 г. Формуляр за кандидатстване е достъпен на линк: https://ycd.bg/…/01/formulyar_mladezhki-iniciativi_2022.docx .

Според регламента на кампанията в нея може да се участва индивидуално или екипно. Ограничението е участниците да са на възраст от 15 до 29 години и да са от област Добрич. При груповото участие могат да се включват неформални организации от млади хора. Всички инициативи ще се осъществяват съобразно основните принципи на Съвета на Европа.

Широк е спектърът от тематични насоки на инициативите - гражданска активност и младежко участие, човешки права, екология, музика, наука и образование, култура, спорт, здравословен начин на живот и много други. Минималният размер на финансиране на една младежка инициатива е до 2000 лв. Пълните условия за участие в кампанията са публикувани във всички интернет платформи, които поддържа Младежкият център - сайт и Фейсбук профил.

Жулиета НИКОЛОВА