Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с посланика на Държавата Израел, Н. Пр. Йорам Елрон, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Двамата обсъдиха двустранните отношения между Израел и България, както и начините за подобряване на туристопотока между двете страни.

Министърът заяви пред посланика, че отношенията ни са изключително приятелски и ще се радва тясното сътрудничество да продължи и занапред. "Надявам се това да е последната вълна от COVID-19, за да можем да се върнем към нормалния ни начин на живот и свободното придвижване“, уточни той.

От своя страна Н. Пр. Йорам Елрон припомни, че страната ни е изключително популярна дестинация сред гражданите на Израел и благодари на министър Проданов за това, че българското правителство премахна ограниченията за влизане от Израел. По думите му, непрекъснато се увеличава броят на израелските туристи, които идват в страната ни. "България е стратегически партньор и имаме потенциал да разширим областите на сътрудничество“, бе категоричен той. Според него има място за развитие и на здравен и спа туризъм – туристически продукти, към които гражданите на Израел също проявяват интерес напоследък.

Министър Проданов и посланик Елрон дискутираха и възможността за подписването на Меморандум за разбирателство между двете министерства на туризма.