Танкови части от армейския корпус на Русия провеждат учебни стрелби на полигон в Крим, съобщиха от пресслужбата на Черноморския флот (ЧФ) пред репортери във вторник, предава ТАСС.

"Екипажите на танковете Т-72Б3 в състав танковите части на армейския корпус на Южния военен окръг пристъпиха към изпълнение на учебна стрелба на полигона Ангарски в Република Крим. Стрелбата се извършва в съответствие с плана за бойната подготовка на танковите части на формированието за брегова отбрана. Танкистите изпълняват стрелба както от място с директен прицел, така и в движение по пресечен терен по време на условен насрещен бой“, се казва в доклада.

Изяснява се, че отделен епизод от обучението на танкистите е разработването на тактика за потискане на противотанкови екипажи на имитиран враг, разположени на оборудвани позиции, и тренировъчна стрелба по цели, имитиращи бронирана техника и артилерийски системи на условен противник.

"За личния състав, изпълняващ задачи в рамките на бойната подготовка в полето, са оборудвани допълнителни отоплителни места, където военнослужещите могат да се затоплят, да изсушат връхното си облекло и да пият горещ чай между занятията“, се казва в прессъобщението.

Превод и редакция: Иван Христов