Велико Търново. Конкурс, посветен на безопасността на децата в дигиталния свят, обяви Превантивния информационен център по наркомании при Община Велико Търново. Темата на състезанието, което се организира по случай Международния ден за безопасен интернет, е "Интернет – моят друг свят“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Идеята е да се привлече вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставени от мрежата без рискове. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен интернет за всички потребители и особено за младите хора.

В конкурса могат да се включат всички ученици от 5 до 12 клас от училищата в община Велико Търново. В срок до 8 февруари те могат да подават своите творби в една от категориите: арт изкуство или литературни произведения на място в Превантивен информационен център с адрес: ул. "Димитър Найденов“ №4, кв. Света гора, Велико Търново и/или на електронна поща: picn_vt@abv.bg.

Подробна информация за състезанието можете да намерите на сайта на Община Велико Търново или на телефон 0889/ 374 154 – Десислава Йорданова, председател на Общински съвет по наркотични вещества.