Масирани проверки за незаконен добив и транспортиране на дървесина на територията на Държавното горско стопанство в Ракитово, съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик. Акцията е била организирана и осъществена от служители на Районното управление във Велинград, полицейския участък в Ракитово, съвместно с лесничеи от местното горско стопанство.

В местността "Мътница“ намираща се в землището на Ракитово органите на реда и горските работници засекли група мъже с коне, транспортиращи "на влачка“ дървесина. Последвали проверки, при които органите на реда установили, че дървата са от вида "бял бор“, немаркирани са с контролна горска марка и без редовно позволително.

Задържани са 10 млади момчета и мъже на възраст от 15 до 48 години, всичките от Велинград. Те превозвали с конете си около 13 кубически метра дървен материал. Дървата са иззети и предадени на отговорно пазене на служители от ДГС-Ракитово, а десетимата са задържани в ареста на РУ-Велинград.

Спрямо тях се водят бързи производства. Проверките продължават на територията обслужвана от Районно управление Велинград и полицейския участък в Ракитово.