Всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа областният управител на Русе Анатоли Станев ще има приемен ден, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. По време на него той ще се среща с граждани и ще отговаря на техните въпроси. Припомняме, че водещ за него приоритет ще бъде ефективната, а не формална връзка с жителите на региона.

"Считам, че добрата комуникация между институциите и обществеността трябва да е водещ приоритет пред всеки ръководител на администрация. Хората се измориха от това да поставят питанията си пред всевъзможни началници и да не получават конкретен отговор, а просто израз на някакви намерения.“, каза Станев.

"За да се отговори адекватно на всички предложения, а подадените сигнали и жалби да намират своите бързи решения, ще разчитам на екипа на Областната администрация, който вярвам, че е изграден от доказани професионалисти. Ако се налага на срещите, ще присъстват и съответните експерти. Искам хората от областта да знаят, че има пред кого да поставят вижданията си и проблемите, пред които са изправени. Тук те не само ще бъдат вежливо посрещнати и изслушани, но и ще намерят отговор на въпросите си.“, допълва още областният управител.

За среща с областния управител е необходимо предварително записване на телефонен номер: +359 82 812 223. Записването може да стане на посочения телефон всеки работен ден от 09.00 до 17.30 часа.

Обмисля се и провеждането на изнесени приемни по общините. Все още обаче е рано да се каже от кога би започнала инициативата. Тя ще бъде обсъдена със съответните органи на местната власт.