Съвместен благотворителен търг в подкрепа на отделението по педиатрия в МБАЛ организират в Добрич на 25 февруари, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Инициативата е на СУ "Св. Климент Охридски“ в добруджанския град и БМЧК. На търга ще бъде представена гигантска мартеница, изработена в предходните години от младежи от Добрич.

Събраните средства ще бъдат използват за закупуване на специализирана медицинска апаратура – ЕКГ Холтер, уред, който осигурява необходимата информация за наличието на евентуални сърдечни проблеми. По време на благотворителното събитие ще бъдат представени картини и фотографии, дело на ученици на училището по изкуства, доброволци на младежката организация и местни артисти, и значими за историята на Българския червен кръст предмети.

Акцент на събитието ще бъде продажбата на мартеницата с дължина от над 43 432 м, с която през изминалата година доброволците на БМЧК – Добрич опитаха да поставят световен рекорд на Гинес за най-дълга мартеница, съобщават от училището. Начало на благотворителната инициатива беше поставено през втората половина на месец декември 2021 г.

В рамките на Фермерския пазар в град Добрич доброволците на БМЧК проведоха коледен благотворителен базар. Общата сума на дарените средства е 510 лв.

Жулиета НИКОЛОВА