Днес ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от север-североизток. С него ще нахлува студен въздух. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт за хидрология и метеорология Боряна Маркова. През деня, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг, който след обяд ще спира, а над западните райони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с максимални температури между минус 5° и 0°, в София – минус 5°.



Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно по Южното Черноморие ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 0°-2°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.



Над планините облачността ще е значителна и на много места, главно в масивите в западната половина на страната ще има валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Ще духа силен вятър от североизток. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 14°.