Днешното заседание показа, че БСП наистина е най-демократичната партия. В БСП могат да се чуят всякакви мнения и е важно да се знае, че когато се вземе едно решение, още повече с такова внушително мнозинство, то става решение и се изпълнява от всички. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ, като допълни, че резултатът от Конгреса е напълно очакван, собщиха от пресцентъра на БСП.

Той благодари на всички делегати, които въпреки трудната епидемиологична обстановка, са успели да се включат в заседанието на Конгреса и увери, че ако и останалите около 250 делегати са присъствали, резултатът, с който делегатите на Конгреса не приеха оставката на Нинова, щял да бъде още по-значителен. "Това ясно показва и потвърждава настроението в цялата партия, а именно пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика", добави Зафиров.

"Председателят на партията заложи следващата голяма политическа цел“, заяви Атанас Зафиров, визирайки предстоящите местни избори през 2023 г.

"Пред БСП сега има много важна задача – БСП да участва стабилно в управлението на държавата. БСП да бъде социалният вектор и неслучайно тази година ще приемем един от най-социалните бюджети от 30 години“, коментира той, като уточни, че 1/3 от него ще бъде за социални дейности. "Това нямаше как да стане без прякото участие на БСП“, категоричен бе социалистът.

Като председател на Комисията по отбрана в Народното събрание той коментира темата за напрежението НАТО-Русия: "Важно е да се каже, че днес и в доклада на председателя темата “външна политика“ беше сериозно засегната в няколко точки – Северна Македония и отношения с Русия. България е член на НАТО, Българската социалистическа партия е потвърдила това решение преди доста години. Но е важно и да се каже, че България е суверенна държава и никой няма право да налага на България външни решения“, категоричен бе Атанас Зафиров.