Марица (Пловдив) започна защитата си на трофея от женската волейболна Купа България с категорична победа с 3:0 (25:14, 25:12, 25:16) над Славия (София) в един днешните четвъртфинали. Настоящите носителки си осигуриха участие в полуфиналите след 60 минути игра в пловдивската зала Сила в съботния следобед. По жребий Жълто-сините ще бъдат домакини и на полуфиналния си двубой на 25 януари. Те ще се изправят срещу ЦСКА (София), които в друг четвъртфинал днес надиграха гостуващия Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:9, 25:12, 25:18). Големият финал е на 28 януари в Бургас.

Водени от своя диагонал Силвана Чаушева в атака, пловдивчанки бързо наложиха надмощие в първия гейм. Влязлата от ъгъла Ива Дудова донесе геймбол на Марица с изящен ас, а две разигравания по-късно другата 15-годишна волейболистка в състава на Борислав Крачанов – Елена Коларова, атакува успешно за 25:14. В началото на втората част гостенките от Славия надигнаха глава и успяха да поведат с 5:3, но Марица натисна със сервис и постигна цели пет аса в гейма. А когато софиянки успяваха да атакуват настоятелно, водената от либерото Мила Пашкулева защита на Жълто-сините беше на мястото си. Отлична серия от шест точки с Добрина Христоскова на началния удар завърши с атака на Виктория Коева за 25:12. Марица влезе мощно в третия гейм и успя да поведе със 7:1 след седем поредни точки. Въпреки че Славия подобри играта си в нападение, а острието им Ирена Мишонова направи два аса, с които балансира двата аса на Кристина Гунчева в гейма, гостенките така и не успяха да се върнат в мача, а Христоскова заби победната точка на пловдивчанки за 25:16.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 15 точки за шампионките, следвана от Ирена Мишонова с 14 за Славия. Центърът Дима Ушева впечатли с три точкови блокади и два аса за общо 12 точки в мача.