Сръбският вътрешен министър Александър Вулин каза на пресконференция в петък, че престъпна група е планирала да убие президента на страната Александър Вучич, цитира думите му скопският телевизионен "Канал 5“.

"Чрез Европол получихме информация на 14 януари под гриф спешно, от страна членка на ЕС, бяхме информирани за съществуването на организирана престъпна група, чиято цел е да убие президента на републиката Александър Вучич.

След това заедно с Европол започнахме мащабна акция, насочена към предотвратяване на убийството на президента на републиката. Ръководител на тази организация е черногорският гражданин Радойе Звичер, един от лидерите на Кавашкия клан, който е обвинен в организиране и поръчване на няколко убийства на територията на Черна гора и други държави.

Разследването ще установи дали Радойе Звичер го е направил в интерес на политически лидери. Министерството на вътрешните работи ще направи всичко, за да осветли напълно този случай и да предотврати убийството на президента“, каза Вулин.

"Дотогава служителите на МВР и Агенцията за сигурност ще информират Прокуратурата за организирана престъпност за всяка информация, която получат чрез оперативна работа, но и в сътрудничество с представители на структурите за военна сигурност ще направят всичко, за да подобрят нашият конституционен ред и ежедневието, за запазване на мира и стабилността, но и на сигурността и живота на президента“, каза Вулин.

Превод и редакция: Юлиян Марков