Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност двама мъже, които в съучастие лишили противозаконно от свобода млада жена от Варна и отправяли към нея закани за убийство, съобщиха на Апелативна прокуратура - Варна .

К.Т. на 38 години и Б.Б. на 32 години са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража“ спрямо тях да бъде внесено за разглеждане.

Разследването е започнало след като жертвата на посегателството сама сигнализирала за случилото се органите на реда. Според събраните до момента доказателства, в периода 19-20 януари 2022 година младата жена е държана против волята й от К.Т. и Б.Б. Тя била служител в магазина на 38-годишния мъж, който заедно със свой приятел и трето неустановено към момента лице я задържали против волята й в склада на търговския обект. Мъжете отправили към нея закани за саморазправа във връзка с подозрения за кражба, извършена от пострадалата. На жената са били нанасяни и удари, от които не са й причинени сериозни телесни наранявания.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.