Барселона претърпя ново разочарование, след като отпадна от Купата на краля. Каталунците отстъпиха с 2:3 след продължения на Атлетик Билбао и няма да могат да защитят трофея, спечелен през миналия сезон. На пресконференцията старши треньорът на тима Чави Ернандес посочи причините за загубата.

“Мисля, че съперникът ни изигра отличен мача. Беше ни трудно да влезем в ритъм. Домакините се защитаваха много добре, но голът на Педри ни даде криле за продълженията. После дойде дузпата, която се оказа фатална. Не ни остава друго освен да продължим да вярваме в този проект. Трябва да вярваме, че може да постигнем нещо в първенството и в Лига Европа. Единственият път, който знам, е работата", заяви бившият халф.

“Ще бъде трудно да се съвземем след този удар, но вече мисля за мача с Алавес. Ситуацията с Дембеле не ни е повлияла. Това е въпрос от компетенцията на ръководството", добави Чави.

На въпрос за състоянието на Ансу Фати, който получи контузия, наставникът на Барса отговори, че повече яснота ще има днес.