Два вида наркотици и незаконно притежавани оръжия са били открити вчера в хода на продължаващата специализирана операция на РУ-Кърджали за противодействие на държането и разпространението на дрога, управление на моторни превозни средства след употребата й, престъпления срещу личността и собствеността, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Кърджали. При извършено претърсване в село Кьосево в дом, обитаван от 33-годишен, полицейски служители открили 123 грама кафяво пресовано вещество, което при тестване реагирало на хашиш, и 5 грама суха листна маса – марихуана.

Наркотичните вещества са иззети и са на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Операцията продължила с претърсване на жилище в село Висока, обитавано от 44-годишен. Там полицаи намерили 2 пушки и 3 броя патрони, притежавани без необходимите разрешителни.

Оръжията е боеприпасите са иззети. Образувано е досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс. Притежателят на незаконния арсенал е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.