Тематични витрини и изложба на библиотечни документи по повод годишнини на бележити световни личности представя Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Три са тематичните витрини. Първата представя библиотечни документи по повод 150 години от рождението на българския революционен деец Гоце Делчев (1872 – 1903). Втората е посветена на 190 години от рождението на Едуар Мане, френски художник, импресионист (1832 – 1883). Ползвателите на библиотечни услуги могат да разгледат и витрина на библиотечни документи по повод 140 години от рождението на Алън Милн, английски писател (1882 – 1956).

По повод 90 г. от рождението на добруджанския краевед Георги Топалов (1932 - 2015) от днес Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич представя изложба на библиотечни документи.

Експозицията включва всички книги на Георги Топалов, негови публикации в периодичния печат, публикации за него, както и фотографии от архива на Регионалната библиотека, които пресъздават мигове от обществения живот на краеведа. Представени са и документи от неговия личен архив, съхраняван в библиотеката. Това са ръкописите на "История на фамилия Калинкови“, "История на изчезналите селища от Добричкия край“ и "Родословно дърво на Стефан Караджа“. Изложбата може да бъде разгледана до 18 февруари 2022 г. Освен активен изследовател на миналото на добруджанския край, Георги Топалов е и дългогодишен дарител и читател на библиотеката.

Жулиета НИКОЛОВА