Единственият женски двубой в 48-тата Гала вечер от поредицата “МАКСФАЙТ“ противопоставя една от най-добрите български състезателки Теодора Кирилова срещу испанката Луиза Бургос. Сблъсъкът се очертава да вдигне адреналина в зала EFE, тъй където на практика среща две опитни състезателки, които в категория до 52кг ще премерят умения в трирундов мач по правилата на К1.

Двете кикбоксьорки имат значителен опит в най-тежката версия на този спорт муай тай, както и дългогодишна кариера в аматьорския спорт.

Освен двукратна световна шампионка по муай тай, Теодора Кирилова е и трикратна европейска шампионка, и носител на злато от Балканско първенство по муай тай. В своята професионална кариера 30-годишната състезателка има 8 победи от 8 мача, 3 от които постигнати с нокаут. Теодора вече записа една победа и на ринга на "МАКСФАЙТ“, до момента няма допусната загуба.

Завиден опит в бойните спортове има и представителката на испанската столица Мадрид, която в своята професионална кариера има 6 победи и само 1 загуба. Луиза Фернанда Ернандес Бургос обаче притежава опит от над 150 мача в своята аматьорска характеристика и завиден опит в тай бокс срещи от открити шампионати в Тайланд и Испанските провинции. Луиза Бургос има участия в мачове по кикбокс, муай тай, както и професионален бокс.