Сухи и проходими са пътните настилки в областта, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Днес облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Температурата на въздуха към този час е 3°, но се очква да се понижават. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

От Община Бургас съобщават, че вече е подменена ВиК мрежата под ул. "Климент Охридски", в участъка между ул. "Уилям Гладстон“ до ул. "Дебелт“. Ремонтът на тази част от улицата продължава с изграждане на ново асфалтово покритие и тротоари, като за тази цел до 17.00 часа на 1 април т.г. (петък) е въведена временна организация на движението със затваряне на движението на МПС в участъка от ул. "Ивайло“ до ул. "Цар Калоян".

По автомагистрала "Тракия" движението от км 346+400 до км 349+000 в посока София трябва да се извършва с повишено внимание в активната и изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Последната е ограничена. Максималната скорост е намалена на 70 км/ч. Срокът е до 29 април т.г.

Движението по обходния път на Бургас в урбанизираната територия от км 493+083 до км 494+088 също трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се регулира с пътни знаци, както и е с ограничение на скоростта до 50 км /ч. Срокът е до 16 юни т.г.

Движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на гр. Поморие от км 222+849 до км 225+522 също трябва се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете ново изградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срокът е до 31 март т.г.

Движението в участъка Сарафово – Бургас от км 230+780 до км 232+365 в района на урбанизираната територия на град Бургас се осъществява двупосочно в една лента, поради строително-монтажни дейности, като скоростта на движение се ограничава до 50 км/ч. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, движението да се извършва с повишено внимание и съобразена скорост. Срокът е до 16 юни т.г.