Мъж и жена от Варна са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества като съизвършители, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна . За мъжа това се е случило при условията на опасен рецидив и престъплението, за което е обвинен е по чл. 354а, ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. На жената е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Двамата са задържани непосредствено след като извършили продажба на наркотични вещества. В жилище, обитавано от тях, са намерени и иззети 25,89 грама производно на амфетамин вещество, 1,5 грама марихуана, 1,02 грама екстази. Иззети са също и други вещи, доказващи, че мъжът и жената са се занимавали и с производство на наркотични вещества.

36-годишният П.Д. и 32-годишната Д.Ж. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Варна с цел довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража“ спрямо тях да бъде внесено за разглеждане.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в града.