Не може корпорация с милиарди и едноличен търговец да се облагат по еднакъв начин, такава дясна политика, равни данъци за бедни и богати няма дори в ултралибералната Америка. Това каза евродепутатът Петър Витанов за предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“.

По думите му, никъде в Европа няма такава бедност, както в България и неравенствата са като тези в Чад или Камерун. За това централна тема на левицата трябва да е за огромните неравенства в страната ни.

"Всички тези леви идеи трябва да бъдат артикулирани от нови хора, с енергия, хъс, ентусиазъм. В БСП не трябва да има чегъртане, остракиране, изключване. Всички заедно можем да вдигнем партията, но ако не се обединим - няма бъдеще. Ние трябва да сложим край на разделителните линии. Трябва да намерим хора, които обединяват. Няма как да се примиря нашата партия да бъде четвърта сила или да бъде в ролята на златен пръст. Всички, които обичаме БСП, трябва да намерим пресечната точка и да се оттласнем от дъното“, смята социалистът.

Петър Витанов смята, че трябва да започне сериозен разговор за бъдещето на партията. Как левицата да възстанови своето влияние и да бъде водеща в политическия живот в страната.

Според Витанов, с победата си на изборите президента Радев е показал, че левите идеи могат да обединяват, а за първите дни на управлението Витанов коментира, че правителството получава тежко наследство, но всички чакат решителни действия.

Цоня Събчева