Филм, популяризиращ екологичния туризъм, културата, занаятите и историческите обекти на територията на варненските общини Аврен, Бяла и Долни чифлик, има задачата да привлече вниманието на потенциални инвеститори, както и на гости от страната и чужбина, съобщиха от пресцентъра на Областния информационен център – Варна . Той е заснет по проект, финансиран от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез МИРГ БЧС "Бяла-Долни чифлик-Аврен“, съобщават от Областния информационен център-Варна. Общият бюджет на проекта е 28 264 лв. Бенефициент е Фондация "Николаевка“.

Във филма са заснети туристически обекти на територията на местната инициативна рибарска група, като акцентът е поставен върху екологичния туризъм. Представени са исторически, природни, културни, инфраструктурни и морски обекти. Целта е лентата да послужи за реклама и популяризиране на потенциала на трите общини сред инвеститори и туристи. Достъпът до продукцията е свободен. Филмът може да бъде гледан на следния линк: Маркетинг, екология и партньорство за развитие на туризма - YouTube.

Освен заснемането на лентата, по проекта е създадена и онлайн платформа, посветена на забележителностите на територията на МИРГ. Тя представя по интересен и атрактивен начин и добри практики в тази сфера. Целева група са представители на бизнеса, свързан с морето, неправителствени и екологични организации, читалища и местни общности, представители на науката и морското историческо наследство, заетите в сектор "Рибарство и аквакултури“, държавни институции, работещи в морската сфера.