Фондация "За Родопите“ спечели субсидия от Национален фонд "Култура“ за реализиране на нов проект за деца със специални образователни потребности под наслов "Нарисувай ми човек“. Той е адресиран към деца и ученици със специални образователни потребности на възраст от 3 до 12 години, които се обучават в общообразователни детски градини и училища на територията на област Смолян, както и към техните родители и преподаватели. Това съобщиха от Фондацията.

Проектът включва създаването на нов театрален спектакъл за деца със специални образователни потребности на възраст до 12 г със заглавие "Нарисувай ми човек“ и неговото разпространение в 10 различни локации в област Смолян, заедно с интерактивната танцова работилница "Един ритъм“. В град Смолян ще се проведе и обучителен модул за учители, възпитатели и родители от детско-юношеския психиатър д-р Здравка Янева на тема "Невроразвитие – етапи, създаване на умения и нарушения“.

Основен партньор на Фондация "За Родопите“ е РЦПППО - Смолян. Проектът има партньор и в лицето на Образователни институции в област Смолян. Основен спомоществовател е Национален фонд "Култура“ чрез програмата "Социално ангажирани изкуства“.

Творческият екип, който ще реализира спектакъла се състои от Петър Тодоров (cценарист, режисьор и продуцент), Ханна Шварц (xудожник), Милен Апостолов (композитор), Десислава Минчева (pазработка и изпълнение), д-р Здравка Янева (детско-юношески психиатър, консултант). Автор на работилницата "Един ритъм“ е Руси Йосифов (танцьор и преподавател). Координатор на локациите е Таня Бошнакова. Специалист по връзки с обществеността е Соня Йосифов.