В Дупница се организира кампания за ваксиниране на трудноподвижни хора от селата. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Община Дупница. Кметът инж. Методи Чимев е разпоредил да бъде направена организация по осигуряване възможността на възрастни и хора с двигателни проблеми от селата, които искат да се ваксинират.

Причината е, че има отправени молби до него за транспорт, с който да достигнат до ваксинационен център поради невъзможност да си осигурят такъв. Има няколко подобни молби само от последните дни, предимно от жители в селата. Tе искат да се ваксинират, но или са самотноживеещи или не могат да се транспортират поради някаква причина. Поради тази причина е разпоредено да бъдат информирани кметовете на селата, да запознаят жителите, че за трудноподвижни хора ще е осигури мобилен екип, който да посети селото и ваксинира желаещите на място. Ще бъдат изготвени списъци с желаещите.

Освен към кметовете по села, попадащите в тази група хора, могат да се запишат и на телефон 0876 32 10 66, всеки работен ден от 9.30 до 17.00 часа. Крайният срок за записване при кмета на селото или на телефона е 21 януари.

Венцеслав ИЛЧЕВ