Ако го докараме до 80% заети с Ковид легла в болничните заведения, следващите действия са безсмислени. Това коментира в предаването на радио ,,Фокус‘‘ ,,Това е България‘‘ д-р Петър Москов, бивш министър на здравеопазването.

Той смята, че Държавата е тази, която трябва да ни каже, какво да направим в този кризисен момент на пандемия, самото правителство трябва да има предприети мерки относно голямата заболеваемост.

,,Така стои математиката. Над 80% запълнени легла в реанимациите означава много други работи. Освен това един от проблемите с високата смъртност в България не е достигането до реанимация, а фактът, че в там постъпват пациенти, които до голяма степен вече трудно може медицинската наука да им повлияе. Това създава особено чувство у мен, но знаете ли, държавата не трябва да ни казва как ще преживеем днешния ден до утре, защото това прави тя с този ,,план‘‘.‘‘

Бившият министър на здравеопазването твърди, че в момента обществото ни живее в ,,омагьосан кръг‘‘, вследствие на застигналата ни поредна пандемия.

Д-р Петър Москов допълни, че недомислените Ковид мерки подтикват хората да мислят кога какво ще отвори, а той - отказва да живее като ,,функция на планове, които се менят многократно и не казват кога е краят на това нещо‘‘, визирайки вирусната инфекция.