"Това отличие означава изключително много за екипа на Областна администрация – Русе. Всеки от тях е отделял от личното си време, за да получи нови и адекватни знания, така че да бъде по-полезен на гражданите. Освен признание наградата задължава за постигането на още по-добри резултати.“, това заяви областният управител Анатоли Станев при получаването на статуетката за първо място на институцията в рейтинга на учещите администрации в България от своя предшественик Борислав Българинов. "Оставям след себе си един сплотен колектив и екип от отлични професионалисти. Благодаря на всеки от тях за положения труд и отдаденост, които демонстрираха през последните осем месеца.“, каза Българинов.

От своя страна Анатоли Станев е категоричен, че ще продължи политиката на своя предшественик и е уверен, че със служителите на администрацията ще постигне също отлични резултати.

Припомняме, че в края на миналата седмица в Института по публична администрация към Министерски съвет в столицата се състоя официална церемония, на която бе връчена наградата.

Областна управа получава близо 90 точки при средно ниво за българските администрации от 65.4 и средно за западните организации 74. Областна администрация – Русе пребори конкуренция от над 80 териториални и централни администрации с близо 3000 служители, а отличието се връчва за предоставянето на постоянна възможност на всички експерти за повишаване на квалификацията. Работи се изключително активно в посока на всеки сигнал, жалба или запитване да се отговаря във възможно най-кратки срокове – от 2 до 3 дни.

Припомняме, че през 2018-а по времето на Галин Григоров на Областна администрация бе присъдено трето място в същата категория, като благодарение на непрекъснатите усилия на всички служители институцията е надградила капацитета си, за да бъде днес отличена с първо място.

В качеството си на областен управител Борислав Българинов ще бъде запомнен като изключителен професионалист в работата си. Той бе и най-дълго управляващият областен управител по времето на два служебни кабинета. Благодарение на неговата инициативност бе поставено началото на много проекти, свързани предимно с подобряването на инфраструктурната свързаност на региона, туризма и културата.