"Омикрон вече е във Великотърновска област, здравните власти засега спират пореден локдаун“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Предвижданият локдаун в областта съгласно новия Национален план за справяне с пандемията се отлага за неопределено време. За да се избегне парализирането на обществения живот, предстои увеличение на броя на интензивните легла за лечение на болни от Covid-19. Междувременно вече е доказано присъствието на варианта Омикрон във Великотърновско … Всичко за разпространението на заразата ще намерите във вестника.



"Тъпчат децата с излишни въглехидрати вместо плодове, зеленчуци и млечни продукти“ е друго заглавие от първа страница. Храненето на децата в местните ясли, градини и училища е дисбалансирано, висококалорично и несъобразено с нуждите на подрастващите. Това става ясно от анализ, извършен в 30 учебни заведения в областта от експертите на Регионалната здравна инспекция през четвъртото тримесечие на миналата година … Какво ядат децата в региона вижте в "Борба“.



Изданието разказва и за преобразяването на най-стария парк в Горна Оряховица, който се превърна в "зелено бижу с игрища и зони за отдих“.



"Засега няма да налагат локдаун в областта“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Засега няма да се налага пълен локдаун в областта заради Covid-19. Това стана ясно след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, тъй като лечебните заведения разполагат със свободни места за лечение на ковид пациенти и имат готовност да увеличат броя на леглата. Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция от 17 януари, се преустановява плановият прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ … Какво още предвиждат здравните власти в региона и как се борят със заразата научете от ежедневника.



"Училищата също искат извънредна ваканция“ пише още първа страница. Директорите на училищата в област Велико Търново подкрепят предложенията за по-дълга междусрочна ваканция. Исканията за това бяха внесени в деловодството на Министерството на образованието от Съюза на работодателите в системата на народната просвета и от Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“. По график ваканцията трябва да е само един ден – на 1 февруари, а какво предлагат преподавателите прочетете в "Янтра ДНЕС“.



На страница пета е поместено интервю с Йордан Цонев, кмет на община Стражица.