В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху това, че вече е обявено записването за участие в тазгодишния конкурс "Девойка кюстендилска пролет“. До 4 февруари всяка девойка, навършила 16 години, има възможност да подаде заявление и да се включи в най – стария конкурс за красота в България. По темата наш събеседник ще бъде Емануела Дюлгерска-Миланова, старши специалист в отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил.

Ще ви срещнем с директора на Регионален исторически музей – Кюстендил Валентин Дебочички. Той ще направи обобщение за дейността на културния институт през изминалата година. В предаването ще ви направим съпричастни с поредното дарение на книги в Регионалната библиотека. Дарението се осъществява за десета поредна година, но този път освен нови книги от издателство "Захарий Стоянов“ бяха включени и книги от личните библиотеки на Любомир Левчев и Стефан Габровски. Етнологът д-р Веска Спасова пък ще ни разкаже повече за празниците Антоновден и Атанасовден, свързаните с тях поверия и обреди.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.