В резултат на допълнителните полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Първо Районно управление – Бургас по отношение на задържания 43-годишен криминално проявен бургазлия за осъществени две взломни кражби от търговски обекти в Централната градска част, осъществени на 12.01.т.г., е констатирано, че същият е извършил още деяния. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

На 21/22 декември м.г., чрез натиск на PVC входна врата проникнал в магазин за мъжка конфекция, разположен на ул. "Цар Калоян", стопанисван от 66-годишна бургазлийка, като отнел кожена чантичка на стойност 25 лева.

Също на 21/22 декември м.г., чрез взломяване на входната врата проникнал в магазин за детски дрехи, разположен на ул. "Цар Калоян", стопанисван от 37-годишен бургазлия, като откраднал детски дрехи в различни размери и цветове на приблизителна стойност около 700 лв.

На 5 1нуари т.г. около 03.00 ч., чрез взломяване на метална щора и последващ натиск върху входната врата проникнал в павилион за пакетирани стоки, разположен в района до бл. 58 в к-с "Славейков", стопанисван от 31-годишен бургазлия, като откраднал неустановено количество цигари от различни марки, устройство "Айкос" и монетник със сумата от около 300 лв.

Бургазлията направил пълни самопризнания. Материалите по случаите са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава.