61 са заразените с Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има осем деца в училищна възраст и едно дете в предучилищна. Най-много са новите случаи в община Русе – 50. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Русе . Четирима заболели има в Бяла, по двама в Борово и Сливо поле, както и по един в Две могили, Иваново и Ценово. Без нови случаи са единствено населените места от община Ветово. През вчерашния ден няма оздравели, като четирима мъже с положителен тест за коронавирус са починали.

Активните случаи към момента са 2146, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 26 195, а преболедувалите 22 414. Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Враца и Пазарджик. Най-малко заразени има в Кърджали – девет. На болнично лечение в областта се намират 220 души, като 51 от тях са в реанимация. Свободните легла са 168, от които 15 са интензивни. Отделно в Университетска болница "Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 115 396 имунизации, като повторна доза са получили 54 997 души. Бустерна доза са си поставили общо 14 177 русенци. През вчерашния ден са имунизирани и три деца между 12 и 18 години.

Припомняме, че днес в Русенско са осигурени два "зелени коридора“. Без предварително записване на час ваксини ще се поставят до 15.00 часа в специализирания кабинет на РЗИ, намиращ се ул. "Байкал“ 12 и до 14.00 часа в беленската болница "Юлия Вревска“.