Министър-председателят Кирил Петков покани представители на протестиращите срещу зеления сертификат на среща. Това съобщиха правителствената информационна служба. "Вратата ни е отворена за конструктивни предложения“, подчерта премиерът.

По повод днешния протест, организиран от партия "Възраждане“, Кирил Петков изрази съжаление, че заради наложената му карантина не е успял да отиде при скандиращите пред Народното събрание, но изрази готовност да чуе идеите им още този петък, когато се очаква наложената му изолация да отпадне.

Кирил Петков за пореден път заяви, че приема и уважава правото на всеки да протестира. Той не приема, обаче, фактът, че предварително обявеният като мирен, протестът се е превърнал в опит за нахлуване в сградата на парламента, при чието овладяване пострадаха и служители на реда.

Министър-председателят беше категоричен, че на прага на петата COVID вълна отмяна на зеления сертификат не може да бъде направена. Премиерът подчерта отново, е единственият начин щетите от пандемията да бъдат ограничени е масовата ваксинация.