СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Българският лекарски съюз е готов да излъчи свои представители в работната група, сформирана от премиера Кирил Петков

Българският лекарски съюз е готов да излъчи свои представители в работната група, сформирана от премиера Кирил Петков

София. Българският лекарски съюз (БЛС) е готов да излъчи свои представители в работната група, сформирана от премиера Кирил Петков. Това става ясно от позиция на Управителния съвет на БЛС.Агенция "Фокус" публикува целия текст на декларацията без редакторска намеса:Български лекарски съюз с недоумение следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" ...

15 Януари 2022 | 11:55 | Агенция "Фокус"

Ще се провевде среща между здравни експерти на ПП "Възраждане" и министър Асена Сербезова

Ще се провевде среща между здравни експерти на ПП "Възраждане" и министър Асена Сербезова

София. До минути ще бъде проведена среща между здравните експерти на ПП "Възраждане" Цончо Ганев - зам.-председател на партията, д-р Пасков и д-р Тодоров с министъра на здравеопазването Асена Сербезова. Това съобщиха от пресцентъра на ПП "Възраждане".

12 Януари 2022 | 16:09 | Агенция "Фокус"

Четирима полицаи са пострадали при опит на протестиращи да влязат в Народното събрание

Четирима полицаи са пострадали при опит на протестиращи да влязат в Народното събрание

София. Продължават протестните действия в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Преди началото на обявения за мирен протест в София е задържан мъж, носил в себе си газово оръжие. По време на протестните действия е предотвратен опит за влизане в сградата на Народно събрание, при който са пострадали четирима полицейски служители. Те са транспортирани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Полицията охранява протестните действия. От МВР призовават участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без да нарушават обществения ред.

12 Януари 2022 | 14:32 | Агенция "Фокус"

Елена Гунчева, „Възраждане“: Повече хора умират от липса на адекватно лечение, отколкото от Ковид

Елена Гунчева, „Възраждане“: Повече хора умират от липса на адекватно лечение, отколкото от Ковид

София. Протестът срещу „зеления сертификат“ е организиран от „Възраждане“, но в него участват и много хора, които не са привърженици на партията. Това обяви Елена Гунчева ПГ на „Възраждане“, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. Според нея, липсата на адекватно лечение и отмяната на плановия прием е много по-голям проблем от статистиката и ваксинацията. „Факт е, че българската здравна система е унищожавана в продължение на 32 години, изгонихме всички специалисти, а в момента казваме, че здравната система не издържа. Много хора умират от липсата на адекватно лечение и защото не могат да бъдат извършени планови операции, или защото няма квалифициран персонал“, посочи Гунчева. „За мен странно, че когато поставихме въпроса да се създаде временна комисия, която да изследва по какъв начин се отчитат болните и починалите от Ковид 19, да се види резултат от мерките ни беше отказано. „На нас ни се дава една статистика, но никой не казва дали тези болни са в болница с Ковид, или само от Ковид. Има много неясноти около тази статистика, която се изнася всеки ден. Още повече, че виждаме доста математици да се произнасят по темата, което още повече буди съмнение“. Според Елена Гунчева, ваксините са експериментални продукти и самите фармацевтични компании са признали това. Евелина БРАНИМИРОВА

12 Януари 2022 | 12:30 | Агенция "Фокус"

Протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат ще се проведе днес в София

Протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат ще се проведе днес в София

София. Протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат ще се проведе днес в София, съобщиха от пресцентъра на партията. Причината е въведения „зелен сертификат“, който според партията ограничава права и разделя обществото. Протестът е свикан за 12.00 часа. Организаторите се очакват на демонстрацията да присъстват около 10 000 души от цялата страна. Успоредно с това от партията алармираха, че полицията във Варна възпрепятства тръгването на протестиращи към протеста в София. „Протестиращи от Варна тръгнаха днес в 4:00 ч. към протеста в София. Тяхното отпътуване беше възпрепятствано от полицията. Протестиращите са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите първоначално дават положителни проби за бензодеазепин. Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единия шофьор е отрицателен. На приложения лайф виждате как протестиращите са обградили полицията и настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори. Полицаите нямат достатъчно тестове и изчакват да им бъде разпредено повторно тестване. Налага се протестиращите да останат повече от час на студа. След повече от час тестовете са доставени, шофьорите тествани и пробите отрицателни. Всички шофьори са с ОТРИЦАТЕЛНИ тестове при повторното тестване и всички протестиращи са тръгнали към протеста“, се казва в изявлението на Възраждане.

12 Януари 2022 | 09:04 | Агенция "Фокус"