На 14 януари 2022 г. от 11.00 часа в Пресклуба на БТА – Варна, ул. "Плиска“ 13, ще бъде подписан Договор за партньорство между БТА и Театрално-музикален продуцентски център Варна – ДТ "Стоян Бъчваров“ & Държавна опера Варна, съобщиха от пресцентъра на ТМПЦ – Варна .

Съгласно първата клауза, изложена в документа, двете страни ще си сътрудничат в осъществяване на съвместна дейност в областта на културата за насърчаване развитието и популяризирането на различни културни проекти, инициативи и събития.

Договорът за партньорство между БТА и ТМПЦ Варна ще бъде подписан официално от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и от Даниела Димова, директор на ТМПЦ Варна.

Събитието ще бъде последвано от учредяване на Инициативен комитет за отбелязване на 75-годишния юбилей на Варненската опера (1947-2020), в който са поканени да участват със своя публичен имидж и своята подкрепа видни обществени личности, творци, журналисти и почитатели на изкуството от Варна и страната.

Даниела Димова ще обяви някои акценти в богатата програма за юбилея на Варненския оперен театър, на който БТА ще бъде генерален медиен партньор.