В Кюстендил ще бъдат поставяни сглобяеми изкуствени неравности за ограничение на скоростта. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ – Кюстендил Георги Джоглев, общински съветник и член на Общинската комисия по безопасност на движението. В момента, група от пътните инженери към Община Кюстендил прецизира местата, на които ще бъдат поставени тези изкуствени неравности. Това трябва да стане до края на месец февруари.

През изминалата година в общинската комисия са постъпили 75 сигнала, подадени от граждани и обществени организации, касаещи организацията на движението в Кюстендил. В резултат на това са взети и съответните решения. Подменени са пътни знаци и табели – 97 броя. "Основно беше заложена подмяна на асфалтовата настилка. Положени са 65 000 кв.м нов асфалт. Това доведе и до увеличаване на скоростта на недобросъвестни водачи по реновираните пътни отсечки“, каза Георги Джоглев.

По думите му, в резултат на това е започнало подаването на сигнали от граждани за високи скорости по тези пътни отсечки. В резултат на това са поставени 16 нови изкуствени неравности. "Тук ще отбележа, че стойността на един такъв елемент от пътното платно, в зависимост от широчината му струва между 1 000 - 1 200 лева на Община Кюстендил“, каза Георги Джоглев.

Венцеслав ИЛЧЕВ