Жители на Варна алармираха за пореден случай на жестокост спрямо улично животно, предаде репортер на Радио “Фокус" – Варна . Този път жертва на агресия е уличното куче Джесика, която е била любимка на жителите в блоковете около ул. “Девня". Животното, което хората описват като изключително дружелюбно е било открито убито и с вързани лапи.

“Кучето беше гальовно и много кортко. Жителите на квартала редовно го хранехме, дори й бяхме наприли къщичка. Разбира се, привързахме се към Джесика. Един ден тя обаче изчезна и така я нямаше месец. Помислихме, че някой я е прибрал , за да я гледа, но явно сме грешали. Намерихме я във вида от снимката, а жената която я разхождаше, с нейното собствено куче, ми се обади, плачейки по телефона и ме помоли да отида да проверя дали наистина е Джесика. За наше огромно съжаление се оказа, че е тя.

Жестоко убита и с вързани лапички. Излишно е да казвам, че това е проява на жестокост и съм категорична, че този вид престъпления е крайно време да започнат да бъдат строго наказвани, защото днес е животно, но утре може да е и нечие дете", обясни ситуация Мариана Иванова, жител в квартала.

Това обаче далеч не е първият случай на жестокост спрямо улично животно в района. Преди няколко месеца живущите в квартала са се натъкнали на дори по-жестока гледка – овъглено куче, отново с вързани лапи.

Хората са подавали сигнал в полицията, но към момента няма задържан за убийството на животното.