Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с американския си колега Джо Байдън посочи възможността за пълен разрив на отношенията между двете страни в случай на въвеждане на обещаните "безпрецедентни санкции“. Това съобщи пред репортери в петък помощникът на руския лидер Юрий Ушаков, цитиран от TACC.

Според него Байдън спомена в разговора, че "ако ескалацията продължи по украинската граница, западните страни ще предприемат мащабни санкции“, включително в икономическата и военната сфера.

"Но нашият президент веднага реагира на това, като каза, че ако Западът все пак реши да въведе тези безпрецедентни санкции при определени условия, тогава всичко това може да доведе до пълен скъсване на отношенията между нашите страни. И ще бъдат нанесени сериозни щети на отношенията на Русия със Запада като цяло“, отбеляза дипломатът. Както каза говорител на Кремъл, Путин също изрази мнението, че по-късно подобни стъпки ще се разглеждат от потомците като грешка. "И вече бяха направени много такива грешки през последните 30 години и затова е препоръчително да не допускаме такива грешки в тази ситуация“, обобщи Ушаков.

Превод и редакция: Юлиян Марков