Според докладите училищата ще отворят вратите си за ученици през януари въпреки нарастващите случаи на коронавирусна инфекциям пише London Evening Standard.

Съобщава се, че Борис Джонсън е казал на министъра на образованието Надим Захауи, че е "абсолютно решен" да запази училищата отворени, след коледните празници.

Януари е важна част от училищния календар, припомня вестникът.

Големите ученици трябва да се явят на пробни изпити за GCSE и A-level през януари, което ще бъде от съществено значение за имформация на учителите за представянето им и ще им дадат индикация какви оценки да дадат на учениците, ако националните изпити бъдат премахнати през лятото.

Смята се, че Джонсън и Захауи обсъждат темата дали училищата трябва да се връщат през януари всеки ден, защото образованието остава първостепенен приоритет на правителството.

Миналия януари децата бяха изпратени вкъщи, когато училищата отново затвориха, след като прекараха месеци в онлайн уроци от март до септември на фона на пандемията на Covid-19.

Въпреки това нарастват опасения относно потенциалното затваряне на училища и хаоса от изпитите през януари, които ще се отразят върху децата.

Превод и редакция: Юлиян Марков