Като не искат здрав разум, ще получат революция. Това каза лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов в интервю за обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ по повод "Зеленият сертификат‘ и ваксинацията.

Той заяви, че ще покани хилядите избиратели да влязат с него в парламента, като според него това ще е акт на връщане на властта в ръцете на народа.

"Елате заедно с "Възраждане“ в парламента. Време е представителната демокрация да се превърне в пряка. 80% от българите не желаят да се ваксинират. Правителството извършва репресия по тази тема, няма как да го одобрим. Скоро ще им се наложи да се сблъскат с гнева на народа. Зеленият сертификат е незаконен и дискриминационен", обясни той.

Костадин Костадинов беше категоричен, че времето да се търпи такова беззаконие върху българите е свършило и за това дават възможност на правителството в най-кратък срок да отмени зеления сертификат и всички останали мерки в навечерието на Коледа.

"Ако след празниците управляващите откажат да се съобразят с искането за премахване на сертификата и ваксиниране на децата, ще призовем българския народ да превърне демокрацията в пряка - през вратата на Народното събрание заедно с "Възраждане" ще влязат хиляди българи. Щом не искате да подходите със здрав разум, ще получите революция", закани се Костадинов.

Според Костадинов разлика между кабинета на Кирил Петков и този на бившия премиер Бойко Борисов няма.

Той припомни, че "Възраждане" внесе и свой законопроект за реформа в съдебната система, в посока, която се споделя и от другите партии.

"Готови сме да обсъдим нашия законопроект и да приемем и други предложения. Съдебната система трябва да се отърве от Иван Гешев и като цяло от институцията главен прокурор", добави Костадин Костадинов.

Належащите проблеми пред българското общество са в съвсем различна посока, смята още той.

"Ще внесем законопроект за промяна в закона за енергетиката. Целта е да се даде възможност на КЕВР да може да преразпределя квотите на регулирания пазар няколко пъти в годината, а не един път. Евтиният ток за износ да се преразпределя на вътрешния пазар, за да не купуват немските пенсионери евтин български ток", коментира още Костадинов.

Никой не гледа на държавата като добър стопанин и това е проблема на управляващите, допълни Костадин Костадинов и изрази надежда "Възраждане“ да стане първа политическа сила, която да промени изцяло политическия модел на страната.

Цоня Събчева