Областният информационен център - Добрич ще бъде представен на финалната конференция по проект "RoBulUs“. Това съобщи Искра Димова, експерт "Комуникации, логистика и информация“ в Центъра, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Срещата ще се проведе днес от 10,00 часа присъствено в град Добрич (за участници над 18 год. със сертификат) и онлайн чрез Teams /Zoom. Участието в срещата е безплатно, с предварителна регистрация.

Събитието е от типа хибридна конференция "Визия за сближаване“ по проект RoBulUs: "Инструменти за насърчаване на младежката ангажираност в трансграничното сътрудничество Румъния – България". Проектът е инициатива на Сдружение "Международен Институт по мениджмънт“ и се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Инж. Геновева Друмева, управител на ОИЦ – Добрич, ще представи Споразумението за партньорство и приноса на бъдещите програми 2021-2027 г. към целите му. Проектът "RoBulUs“ акцентира върху програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България като ефективен инструмент за развитие, финансиран от политиката.

В дългосрочен план, тази инициатива ще спомогне за подобряване на комуникацията и сътрудничеството между гражданите и местните администрации, за повишаване устойчивостта на регионалните публични политики и инвестиции, както и за обогатяване културата за участие на младите хора в двете държави.

Жулиета НИКОЛОВА