Традиционния си Коледен благотворителен бал организира през уикенда Туристическо дружество "Трапезица 1902“. Каузата и този път е свързана с реконструкцията, обновяването, оборудването и обзавеждането на Къща за изкуства, култура и занаяти край старата столица, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. Благотворителният бал ще е на 18 декември в ресторанта в местността Ксилифор, където се намира и къщата за занаяти. Цената на куверта е 55 лв., като организаторите призовават всеки, който иска да се включи, да се свърже с тях чрез фейсбук.

Целта на проекта за изграждане на център "Къща за изкуства, култура и занаяти“, който се реализира съвместно с ВТУ, е развитието на образователната, социалната и културната инфраструктура на района. Тя ще е разположена в съществуващата Страноприемница и в нея ще има културен център за прояви, с подходящи зали за презентации, обучения и изложбена площ. Ще бъдат обособени и три демонстрационни зали за практикуване на занаяти като туристическа атракция за деца и ученици, както и за семеен туризъм.

До момента в резултат на дарителска кампания са ремонтиране 150 кв. м. от общата покривна конструкция, която е 480 кв. Ако имате възможност и желание да дарите ето и дарителската сметка: ТД "Трапезиц – 1902“ с IBAN:BG35 UNCR 9660 1093 6537 10 BIC& UNCRBGSF

УниКредит Булбанк – Велико Търново

Повече информация може да получите на тел. 062/ 635-823 или на мейл: trapezitca_1902@abv.bg.